Diplomagerichte opleidingen

Je kan heel wat diplomagerichte opleidingen volgen in het volwassenenonderwijs. Heb je reeds een diploma secundair onderwijs, dan kan je een extra diploma secundair onderwijs behalen in een diplomagerichte opleiding naar keuze.

Heb je nog geen diploma secundair onderwijs, dan kan je dit enkel behalen door de combinatie van de opleiding Aanvullende algemene vorming (meer info of bekijk hier de infofolder) met een diplomeerbare beroepsopleiding. Je kan hierbij opleidingen kiezen die je ook kent in het secundair onderwijs of een opleiding die niet bestaat in het secundair onderwijs. En toch gaat het om een volwaardig diploma secundair onderwijs. Denk bijvoorbeeld aan de opleiding Kapper die zowel bestaat in het secundair onderwijs als in het volwassenenonderwijs. Of denk aan de opleiding Interculturele medewerker die enkel bestaat in het volwassenenonderwijs.

In het volwassenenonderwijs werken we met andere leerplannen dan in het secundair onderwijs. Zo spreken we in het volwassenenonderwijs niet over opleidingen op niveau van TSO =(Technisch SO), BSO (=Beroeps SO) of KSO (=Kunst SO). Bovendien maak je in het volwassenenonderwijs de combinatie van twee opleidingen: de beroepsgerichte opleiding en de opleiding algemene vorming.

Je volgt de opleiding Aanvullende algemene vorming op Campus Herentals of Campus Mol en binnen CVO HIK kan je kiezen uit diplomagerichte beroepsopleidingen die plaatsvinden op Campus Herentals (H), Geel (G), Laakdal (L), Tessenderlo (T), Westerlo (W) of Mol (M).

Culinair

Hair & Beauty

Informatica

Techniek

Zorg & Welzijn