Kapper

Je ziet er graag verzorgd uit en wil leren hoe je je haar het beste hanteert, verzorgt of brusht? Wil je je familieleden een trendy kapsel geven? Of wil je van haar kappen je beroep maken? Dan ben je in onze cursus haartooi op het juiste adres! Je leert eerst de producten en gereedschappen kennen die je nodig hebt in het kappersvak.

Verder leer je de basistechnieken van haarverzorging, snit en haarkleuren. Je leert de basistechnieken van de permanent en basissnitten, zowel voor dames als voor heren. In de module kleuren gaan we in de diepte over kleuren en de theoretische achtergrond. Ook modegerichte oproltechnieken en steuntechnieken worden aangeleerd. in de module gelegenheidskapsels leer je trendy opsteektechnieken en ontkrul- en steuntechnieken. Verder leer je in teamverband te werken, je hebt aandacht voor het creatieve en modebewuste en leert probleemoplossend te denken en te handelen. Ook het aanleren van snitten en kapsels voor heren komt aan bod: zowel klassieke als modesnits. Verder leer je specifieke technieken zoals scheren en baardknippen. Dan volgt de salonpraktijk. 

In de opleiding Kapper werken we modulair, de cursussen gaan zowel 's avonds als overdag door. Je kan zelf je traject bepalen: van een intensief dagtraject waarop je op één schooljaar kapper bent, tot één of meerdere avonden per week gespreid over meerdere jaren. Wij stippelen graag jouw traject op maat uit.

Heb je al een diploma secundair onderwijs, dan ontvang je na de opleiding het diploma Kapper. Heb je nog geen diploma secundair onderwijs, dan ontvang je het certificaat Kapper of volg je bijkomend de opleiding Aanvullende algemene vorming (meer info) om je diploma Kapper te behalen. 

Als je de dagopleiding volgt, betaal je 2 X 300 euro inschrijvingsgeld per schooljaar. Als je je diploma secundair onderwijs nog niet behaald hebt, kan je dat behalen samen met de vakken van Aanvullende algemene vorming. Als je slaagt voor beide opleidingen, krijg je je inschrijvingsgeld van 2 X 300 euro terug van de overheid. 

Je kiest zelf hoeveel modules je volgt, naargelang je tijd en werksituatie. De trajectbegeleider Kapper helpt je bij het opstellen van een op maat gemaakt traject.

Interessante documenten

Meer info?