HIK Volwassenen­onderwijs

Samen groeien is mijn keuze.

Welkom bij HIK Volwassenenonderwijs, het resultaat van een fusie die zich in september 2019 voltrekt tussen vier CVO’s in de Kempen: CVO VSPW Mol, CVO Sint-Lutgardis Mol, CVO DTL Herentals en CVO TISJ Geel.

Het doel van deze fusie is om de centra voor volwassenenonderwijs meer slagkracht en zichtbaarheid te geven. Zo kunnen we samen een breder cursusaanbod aanbieden, betere trajectmogelijkheden aanbieden voor cursisten, de beschikbare middelen efficiënter benutten en sterkere relaties met externe partners zoals VDAB en het werkveld uitbouwen. De eenwording brengt uiteraard ook een regio-uitbreiding met zich mee waardoor je als cursist les kan volgen op maar liefst zeven verschillende campussen: Geel, Westerlo, Arendonk, Tessenderlo, Laakdal, Herentals en Mol.

HIK Volwassenenonderwijs wil voor elke volwassene optimale onderwijskansen scheppen. Daarom kan je als individu of als organisatie bij ons terecht om een cursus te volgen om de juiste beroepskennis te vergaren. Na een succesvolle afronding van elke cursus en opleiding ontvang je een erkend diploma, getuigschrift of (deel)certificaat. Ook het behalen van een diploma secundair onderwijs is mogelijk.

Reken op kwaliteitsvol en toegankelijk onderwijs. Deze en nog andere waarden zitten bovendien vervat in de naam van het centrum:

  • H: hedendaags, helder, herscholing, hart, hoogstaand
  • I: iedereen, individu, innovatief, inzicht
  • K: kwaliteit, kansen, kennis, krachtig, klantgericht