Photo Art

Officiële benaming: ICT in een Creatieve Context - Eenvoudige creatieve tekeningen (ODB-Y00463-005)

Van foto tot kunstwerk … Fine Art Photography draait eerst en vooral om de visie van de fotograaf. Het gaat er niet zozeer om maar te fotograferen wat de camera ziet, maar het gaat om het creëren wat de fotograaf ziet.

In de lessen Photo art gaan we de camera (maar ook Photoshop, Lightroom en eventueel nog andere plugins) gebruiken als hulpmiddelen om een kunstwerk te creëren. Tijdens de lessen gaan we op zoek naar jouw visie als fotograaf en vertalen we deze in kunstwerken die verder gaan dan de foto op zich.

Zie de diverse vermeldingen bij de 'omschrijving'.

Geslaagd zijn voor de cursus Photoshop 3 of Creatief met foto 3.

Bij voorkeur ook geslaagd zijn voor de cursus Digitale Fotografie 3 en in het bezit zijn van een digitale spiegelreflex of hybride camera met de mogelijkheid om RAW-opnames te maken, lenzen, statief, …

Pluspunt maar niet noodzakelijk is een voorkennis van Lightroom en NIK software Bereid zijn om buiten de lesuren ook voldoende tijd te nemen om de opdrachten af te werken. De meeste praktijkuitstappen vinden plaats in het weekend.

€ 104  exclusief eventuele benodigdheden tijdens de les

De prijs is samengesteld uit:

  • Het wettelijk inschrijvingsgeld: € 90
  • Opleidingsbenodigdheden: € 14 (Exclusief cursusmateriaal en/of digitaal materiaal en/of grondstoffen, ...)
  • Eventuele benodigdheden gebruikt tijdens de lessen: deze kosten moet je niet meteen betalen bij je inschrijving maar later bij de start van de lessen of online via mijn hik.

Aantal lestijden: 60 (inclusief evaluatie en deliberatie)

Heb ik recht op een korting of een premie?

Lesuren & locaties

Het opleidingsaanbod voor het 1ste semester van het schooljaar 2021-2022 staat online, of komt heel binnenkort online. De cursussen die gegeven worden in het 2de semester, zullen online staan vanaf half december 2021.

Vind je een bepaalde cursus niet, dan kan je hierover steeds een vraag stellen door een mail te sturen naar info@hik.be.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Instapaper