Beleggen voor iedereen open module financiële geletterdheid (2de jaar) Portfolio Management

Officiële benaming: Ondernemerschap - Open module Ondernemerschap (ODB-Y00438-018)

De cursus Portfolio Management 1.0 is een vervolg op de lessen “Beleggen voor iedereen” en wordt enkel aangeboden aan wie eerder al de cursus “Beleggen voor iedereen” volgde. Ook studenten die niet deelnamen aan het examen van “Beleggen voor iedereen” of deelnamen maar niet slaagden, mogen zich inschrijven voor deze cursus.

We bouwen verder op de cursus “Beleggen voor iedereen” en gaan daarbij vooral praktijkgericht te werk. De groep studenten wordt bewust klein gehouden zodat iedereen aan bod komt in de les. Iedere cursist wordt permanent geëvalueerd en heeft de mogelijkheid om vragen te stellen waar we klassikaal het antwoord op proberen te vinden.

We leren op een professionele manier een portefeuille samen te stellen met diverse beleggingsproducten en maken daarbij een grondige analyse van ieder product. We leren de finesses van het vermogensbeheer kennen. We maken kennis met online brokers en analisten en bezoeken klassikaal een beleggingsevenement. We gaan dieper in op complexe financiële instrumenten, zoals afgeleide producten en gestructureerde producten. We leren meer over hedge funds en beleggingsinstrumenten die enkel aangeboden worden aan ervaren en/of dynamische beleggers. We ontleden de samenstelling van deze producten en kunnen ze na het volgen van de cursus eventueel zelf aanmaken. We volgen ook de actuele ontwikkelingen op de voet zodat we ze kritisch en objectief kunnen beoordelen (bitcoin, crowdfunding,…).

Deze cursus staat open voor iedereen die de cursus Beleggen voor iedereen (1ste jaar) heeft gevolgd.

€ 70  exclusief eventuele benodigdheden tijdens de les

De prijs is samengesteld uit:

  • Het wettelijk inschrijvingsgeld: € 60
  • Opleidingsbenodigdheden: € 10 (Exclusief cursusmateriaal en/of digitaal materiaal en/of grondstoffen, ...)
  • Eventuele benodigdheden gebruikt tijdens de lessen: deze kosten moet je niet meteen betalen bij je inschrijving maar later bij de start van de lessen of online via mijn hik.

Aantal lestijden: 40 (inclusief evaluatie en deliberatie)

Heb ik recht op een korting of een premie?

Lesuren & locaties

  • zaterdag 09:00‑12:30
€ 70
incl. kosten
  • maandag 18:30‑22:00
€ 70
incl. kosten
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Instapaper