Je bijscholen, waarom zou je dat doen?

Dat is voor iedereen natuurlijk een persoonlijke keuze. Maar of het nu voor je professionele of persoonlijke ontwikkeling is, een bijscholing vormt vaak een interessante meerwaarde óf absoluut vereiste omdat…:

  • je in een sector werkt die snel verandert. Als je niet mee bent met de nieuwe technologieën, software en toestellen, dan val je uit de boot.
  • je wilt doorgroeien op je job. En daarvoor moet je je kennis en vaardigheden uitbreiden. Hallo, promotie!
  • een bijscholing je nieuwe inzichten geeft en je blik verruimt. Niet alleen dankzij de aangeboden inhouden, maar ook dankzij je medestudenten die hun ervaringen delen. En zo doe je bovendien aan netwerking!
  • je wilt bijleren over je hobby en je later er je bijberoep van wilt maken. Het geeft je de kans om jezelf verder te ontwikkelen binnen een thema waar jij interesse in hebt.

Een cursus die bij je past

  • Werk je bijvoorbeeld in een internationaal bedrijf, maar loopt je talenkennis wat achter? Dan kan je die bijschaven dankzij een taalcursus
  • Werk je in de sociale sector? Dan is een sociale bijscholing misschien wel interessant voor jou. Of wil je graag proeven van een ander sociaal beroep?
  • Ben jij thuis al volop bezig met je naaimachine, ontwerpsoftware of make-up palette en zou je daar wel graag over bijleren om er je bijberoep van te maken?
  • Of wil je een volledig nieuwe richting inslaan en je niet bijscholen, maar omscholen? Bekijk dan eens onze diplomagerichte opleidingen. Daar leer je alles om na de opleiding meteen aan de slag te kunnen.

Op locatie of online

In het volwassenenonderwijs kan je zowel overdag als 's avonds les volgen, afhankelijk van de cursus. Zo kan je een bijscholing of cursus volgen die bij jouw ritme past. 
Bij HIK hebben we een groot cursusaanbod waarbij je fysiek les volgt op één van onze 7 campussen. 

Daarnaast is er ook de mogelijkheid om een cursus online te volgen, van achter je computer, zelfs vanuit je zetel. Dat HIK@HOME aanbod vind je hier: link.

Voordelig les volgen

Wist je trouwens dat er talrijke opleidingspremies bestaan? Zo heb je bijvoorbeeld opleidingscheques, premies voor knelpuntberoepen en voor bedienden in de privésector, een premie voor wanneer je je diploma SO behaalt, enz. Ontdek ze allemaal op onze website: link.

Gepubliceerd op 13 oktober 2021

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Instapaper