Kinderbegeleider: knelpuntberoep sinds 2021

“Drie op de vier gezinnen brengen hun kinderen naar de kinderopvang.” (vrt.be) Op dit moment zijn er echter te weinig kinderbegeleiders, wat maakt dat het een echt knelpuntberoep is geworden.

De situatie moet verbeteren en dus werkt men aan een toekomstplan voor de kinderopvang. Dankzij een forse investering in de sector wil men ‘extra handen voorzien binnen de kinderopvang’, aldus minister van Werk Hilde Crevits. Daarnaast wil men ook investeren in kwaliteit, wat onder meer een betere verloning voor kinderbegeleiders met zich meebrengt, en schuift men het belang van de juiste opleiding naar voren.

Wil jij je omscholen tot kinderbegeleider en zo het tekort aan kinderbegeleiders mee wegwerken? Als jouw hart een sprongetje maakt in het bijzijn van kinderen en je graag deel wilt uitmaken van hun wondere wereld, dan is deze job iets voor jou.
De opleiding Kinderbegeleider (baby’s en peuters/schoolgaande kinderen) stoomt je alvast klaar voor de job. Doordat de vraag naar kinderbegeleiders zo groot is op dit moment, ben je bovendien zekerder van een job. Ga jij ervoor?

 

Bron vrt.be

Gepubliceerd op 27 september 2021

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Instapaper