Fototentoonstelling in openlucht!

Maar liefst 18 cursisten van CVO HIK Geel en Westerlo stellen samen met hun leraar Geert Mertens – MeTTeS hun beste foto's tentoon tijdens een coronaproof openluchttentoonstelling.

De tentoonstelling reist door de Kempen en is elk weekend van juli en augustus gratis te bezoeken, telkens van 10.00 tot 19.00 uur.

Denk je er wel aan om altijd afstand te houden en indien nodig een mondmasker te dragen?

Geniet van de foto's!

Waar en wanneer?

Tongerlo - Abdijdreef

 • zaterdag 3 juli '21
 • zondag 4 juli '21

Westerlo - 't Riet

 • zaterdag 10 juli '21
 • zondag 11 juli '21

Geel - Werft: Stadhuis & Cultureel Centrum

 • zaterdag 17 juli '21
 • zondag 18 juli '21

Olen - Marktplein

 • zaterdag 24 juli '21
 • zondag 25 juli '21

Herentals - Kasteel Le Paige

 • zaterdag 31 juli '21
 • zondag 1 augustus '21

Tongerlo - Abdijdreef

 • zaterdag 7 augustus '21
 • zondag 8 augustus '21

Noorderwijk - Dreef

 • zaterdag 14 augustus '21
 • zondag 15 augustus '21

Geel -  Werft: Stadhuis & Cultureel Centrum

 • zaterdag 21 augustus '21
 • zondag 22 augustus '21

Westerlo - Gemeentehuis

 • zaterdag 28 augustus '21
 • zondag 29 augustus '21
   

Deelnemende fotografen

Bert Blommaart - Olen

De 2 landschapsfoto's die ik gekozen heb zijn gemaakt tijdens één van de talrijke leuke uitstappen tijdens de opleiding Digitale Fotografie van CVO HIK.
 


Sanne Buyens - Eindhout

Elke maand een nieuwe opdracht vormt iedere keer een nieuwe uitdaging met telkens een verrassend resultaat.
 


Conny De Grauwe - Pulderbos

Ik heb deze reeks gemaakt om te laten zien dat mensen met het downsyndroom ook serieus kunnen zijn en ertoe doen in de maatschappij. Zo willen zij door ons gezien worden.
 


Hanne Dekoninck - Geel

De rode draad in mijn beelden is zwart-wit. Dat spreekt mij aan omdat de essentie van de foto meer naar voor komt. Beelden worden krachtiger omdat onze blik meer focust op het onderwerp, contrasten en compositie.
 


Hugo Dom - Herentals

Toevallige passanten op beeld vastleggen is niet altijd eenvoudig. Je moet wachten op het juiste moment en de juiste expressie zodat de foto een verhaal vertelt.
 


Sara Goolaerts - Lille

Corona heeft me doen beseffen hoe alles in het leven een impact op je heeft. Ik wilde na deze crisis de vaak vergeten groep van de 80-plussers in beeld brengen. Van hun gezicht valt een heel leven af te leiden: oorlog, hard labeur, maar ook liefde en vriendschap. Een wijsheid die enkel met de jaren komt.


Wim Helsen - Westerlo

Ik ben altijd fan van zwart-wit fotografie. Bij een landschapsfoto kan dat een extra dramatisch effect geven. Door alle kleur uit een beeld te halen en zo alleen de vorm over te houden kan je een alledaags gebruiksvoorwerp heel abstract weergeven.


Nicole Janssens - Herentals

De jeugdige spontaniteit spat van deze twee vriendinnen af. Ze zijn ontspannen en spelen met de lens. Altijd een plezier om hen te fotograferen!
 


Joke Janssens - Ramsel

Architectuurfotografie biedt de mogelijkheid om te experimenteren met compositie, licht, perspectief, balans en symmetrie. Je hoeft niet op pad naar exotische oorden. Elke stad of dorp heeft zijn eigen stijl aan oude en nieuwe architectuur.


Anneliese Menten - Westerlo

Soeurs. Portretfotografie is uitgegroeid tot een passie voor mij. De ziel van de persoon wordt als het ware vastgelegd dóór de lens, wat me fascineert. Je kan zo een verhaal vertellen over wie die persoon is. Ik fotografeer graag in kleur, met een naturelle look, spelend met natuurlijk licht. Waardoor de persoonskenmerken sterk tot uiting komen. Voor de tentoonstelling heb ik mijn dochters Manon en Juliette
gefotografeerd, in pure eenvoud, met natuurlijk licht, puur natuur. 


Geert Mertens - Westerlo

Een fotoshoot in de studio is een intense samenwerking tussen fotograaf en model. Een moodboard omzetten naar een reeks is altijd een hele uitdaging en vraagt tijd en inspanning. Alleen als het klikt, krijg je geslaagde beelden.


Goedele Olbrechts - Westerlo

Ik ga op stap en ik neem mee: mijn camera.

 


Louis Scevenels - Bergom

Ik probeer om schoonheid in al zijn eenvoud blijvend vast te leggen in een foto.

 


Sofie Stouthuysen - Ramsel

Ik ben fan van water en lange sluitertijden. Het lichtpuntje aan corona is dat ik nu ook de leuke plekjes in eigen land heb leren kennen.
 


Ann Van Nueten - Geel

Rome is altijd anders, en weet me telkens weer te verrassen - ook al verandert er niets.

 


An Vanroten - Geel

Babyfotografie bezorgt me zoveel voldoening, en het is altijd fijn om de ouders een blijvende herinnering aan hun baby te bezorgen. Ik heb de smaak helemaal te pakken - dit smaakt naar meer!
 


Sharon Verbeeck - Herentals

Mijn passie voor portretfotografie is begonnen toen ik betere foto’s wou leren maken van mijn dochter. Zelf hou ik van spontane momentopnames. Deze portretten van mijn dochter zijn een opname die de sfeer, het gevoel en de pure emotie van dat moment vastleggen op foto. No kids were harmed. :-) 


Cris Vissers - Westerlo

Fotograferen in zomer, herfst, winter of lente? Geen probleem, de natuur is mijn vriend in elk seizoen!

 


 

Gepubliceerd op 2 juni 2021

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Instapaper