Mijn job als zorgkundige

"In juni 2020 ben ik afgestudeerd als zorgkundige bij CVO HIK. Ik heb toen een spontane sollicitatie gedaan op mijn stageplaats in Wiekevorst en daar was ik meteen welkom. Jammer genoeg hadden ze geen 30/32-uren contract meer voor me. Dus ben ik er niet gestart. Ze hebben dan wel spontaan mijn CV naar alle woonzorgcentra van de Zusters van Berlaar gestuurd en een paar dagen later heb ik al telefoon gekregen of ik interesse had om ergens te beginnen!

Ik heb toen onmiddellijk toegezegd omdat ik de locatie ken en ook extra voordelen kreeg. Zogezegd, zogedaan einde juni ben ik er in een warm team terechtgekomen. Het team was wat onderbemand, maar als de zorgvrager mij nodig had voor een babbel, nam ik nog altijd mijn tijd en gaf ik mijn aandacht.

Omdat ik wist dat het maar een contract van tijdelijke duur was, ben ik dichter bij huis gaan zoeken, en dan heb ik een contract aangeboden gekregen van onbepaalde duur op 3 minuten rijden van mij thuis in een nieuwe residentie.

Ik heb zeker nog geen seconde spijt gehad dat ik de stap heb gezet naar de opleiding Zorgkundige. Het is wel een zware job waarbij een goed draaiend team belangrijk is, maar wat ik van de zorgvrager ervoor in de plaats krijg is met geen woorden te beschrijven, daarvoor doe ik het.”

Bedankt Sonja Vanleeuwen om jouw verhaal te delen met ons. We wensen je veel succes op je nieuwe job!

Gepubliceerd op 22 april 2021

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Instapaper