Opbrengst coronaprojecten naar goed doel

Herentals, 14/10/2020 - Cursisten tweedekansonderwijs (opleiding AAV) van het Centrum voor Volwassenenonderwijs HIK hebben tijdens de moeilijke corona-periode vorig schooljaar twee projecten weten te realiseren waarvan ze de opbrengst afgelopen weekend officieel overhandigd hebben aan twee zelf gekozen doelen.

Organisatie & samenwerking

Binnen de opleiding Aanvullende Algemene Vorming (die leidt tot het behalen van een diploma secundair onderwijs) volgen de cursisten de module Organisatie en samenwerking. Vorig schooljaar hebben ze binnen dat kader een film gemaakt (in samenwerking met theaterwerkplaats HETGEVOLG uit Turnhout) en een stickerverkoop georganiseerd.

Opbrengst integraal naar goed doel

Het project van de ‘Opkikker-stickers’ heeft zo’n € 788,5 opgebracht; bij het filmproject hebben ze zo’n € 640,85 verzameld. De opbrengst van de stickers schenken de HIK-cursisten aan VZW TWERK, een sociale werkplaats voor mensen met autisme. Het bedrag van het filmproject gaat naar het kankerfonds Olivia Hendrickx Research Fund en theaterwerkplaats HETGEVOLG.

Enkele perspublicaties

 

© Foto’s: Nnieuws

Gepubliceerd op 8 oktober 2020

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Instapaper