Opleiding

Informatie- en communicatietechnologie

ICT & Administratie, foto- en videobewerking, internet, …

Webcontent

Algemene informatie

Communiceren is het toverwoord van de huidige generatie (gsm, e-mail, videoconferentie, ...) en de wereld is voor iedereen een zakdoek groot.

Met de toename van het belang van de computer, stijgt ook de behoefte aan goedgeschoolde gebruikers die op een efficiënte manier met de verschillende toepassingen kunnen werken. Diverse opleidingen binnen het studiegebied Informatie- en communicatietechnologie (ICT) trachten op een praktijkgerichte manier aan deze behoefte te voldoen.

De opleiding Webcontent richt zich tot de doorsnee ICT-gebruiker die, in functie van het werk, de studies en/of de persoonlijke levenssfeer,  digitale content wil optimaliseren, publiceren en beheren.. De opleiding focust voornamelijk op de domeinen communicatie en contentcreatie. Content aanmaken voor het web (bv een eigen website maken) is niet hetzelfde als content ontwikkelen voor traditionele media, omdat gebruikers deze content op een andere manier ‘lezen’, en omdat er andere factoren zijn om rekening mee te houden, zoals zoekrobots. Via een verscheidenheid aan ICT-tools leert de cursist zijn informatie of boodschap efficiënt naar zijn doelpubliek overbrengen.

Vele andere ICT-opleidingen kan je terugvinden onder de opleidingen Start to ICT, ICT en administratie, ICT en Social Media, App-ontwikkeling, ICT in een creatieve context en Informatica-Toepassingssoftware (ITS)

Om de opgedane kennis ook concreet te kunnen vertalen naar de praktijk beschikken we over een netwerk van computers. De toestellen zijn uitgerust met een waaier van actuele software. Als student kan je in lesverband gebruikmaken van deze infrastructuur, maar ook daarbuiten kan je gratis komen oefenen of opzoekwerk verrichten op het internet of in diverse databanken.

De diplomagerichte opleiding Webdesign

Vanaf 2019-2020 kan je de nieuwe opleiding Webdesign volgen.  In combinatie met de opleiding AAV leidt deze opleiding tot een waardevol diploma secundair onderwijs, uiteraard op voorwaarde dat je het traject succesvol aflegt.   

Bij Webdesign leer je websites ontwerpen en aanmaken. De 8 modules uit deze opleiding zorgen ervoor dat je een ruime technische kennis verwerft en dat je creativiteit een boost kent.

De opleiding webdesigner omvat 3 delen:
  • Technisch: websiteproductie, interfacedesign (HTML, Wordpress, PHP, …)
  • Creatief: grafische vormgeving, digitale beeldverwerking en webanimaties (Illustrator, Photoshop, Adobe animate, …)
  • Projectwerk: in deze module ga je zelf je eigen website bouwen en publiceren
Meer info vind je in het modeltraject en structuurschema.

Cursussen

Op dit moment zijn er geen cursussen.