Opleiding

Informatie- en communicatietechnologie

ICT & Administratie, foto- en videobewerking, internet, …

ICT en Administratie

Algemene informatie

Communiceren is het toverwoord van de huidige generatie (gsm, e-mail, videoconferentie, ...) en de wereld is voor iedereen een zakdoek groot.

Met de toename van het belang van de computer, stijgt ook de behoefte aan goedgeschoolde gebruikers die op een efficiënte manier met de verschillende toepassingen kunnen werken. Diverse opleidingen binnen het studiegebied Informatie- en communicatietechnologie (ICT) trachten op een praktijkgerichte manier aan deze behoefte te voldoen.

De opleiding ICT en administratie richt zich tot de doorsnee ICT-gebruiker die, in functie van het werk, de studies en/of de persoonlijke levenssfeer, zijn ICT-vaardigheden voor administratieve toepassingen wil versterken, in het bijzonder op het vlak van contentcreatie, communicatie en informatiemanagement. Diverse administratieve softwaretoepassingen en ook cloud-diensten komen aan bod in de cursussen van de opleiding ICT en administratie.

Vele andere ICT-opleidingen kan je terugvinden onder de opleidingen Start to ICT, ICT en Social Media, ICT in een creatieve context, App-ontwikkeling, Webcontent en Informatica-Toepassingssoftware (ITS)

Om de opgedane kennis ook concreet te kunnen vertalen naar de praktijk beschikken we over een netwerk van computers. De toestellen zijn uitgerust met een waaier van actuele software. Als student kan je in lesverband gebruikmaken van deze infrastructuur, maar ook daarbuiten kan je gratis komen oefenen of opzoekwerk verrichten op het internet of in diverse databanken.

De diplomagerichte opleiding ICT en administratie

Vanaf 2018-2019 kan je de nieuwe opleiding ICT en administratie volgen.  In combinatie met de opleiding AAV leidt deze opleiding tot een waardevol diploma secundair onderwijs, uiteraard op voorwaarde dat je het traject succesvol aflegt.  Bij ICT en administratie ligt de focus op het versterken van diverse ICT-vaardigheden en administratieve zaken eenvoudiger uit te voeren.  Hoe kan je bijvoorbeeld het best gegevens beheren? Welke softwaretoepassingen bestaan er om een professioneel ogende tekst op te stellen?  Een interessante opleiding die je kan volgen voor je werk of studies, of uit persoonlijke interesse.

Meer info vind je in de brochure hieronder alsook het modeltraject en structuurschema.